Ugrás a tartalomra

Mit teszünk mi ezért?

Natúrkozmetikumot keverni azért is nagyszerű dolog, mert tartalmukkal sem terheljük a környezetünket fölösleges szeméttel, szintetikus anyagokkal. A forgalmazott termékek csomagolóanyagainak kiválasztásánál is a hulladékszegény megvalósításra törekedtünk.

Amikor kezedbe veszed az EnerChi Cosmetics csomagodat, légy magadra büszke, mert Te is tettél a környezetedért. Ez a termék ugyanis nagy valószínűséggel kisebb terhet jelent környezeti szempontból, mintha alternatív márkát választottál volna. A gyártási és csomagolási folyamataink során ugyanis kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, és lehetőségeinkhez mérten természetbarát megoldásokat alkalmazunk. Lehet, hogy ez néhol az esztétikai exkluzivitás kárára történik, de sebaj, megéri! Reméljük Nektek is.

Kizárólag pálmaolajmentes termékeket gyártunk

A világ pálmaolaj fogyasztása az 1995-ös 14,6 millió tonnáról 2015-re 61,1 millió tonnára nőtt, így ez lett a legnagyobb mennyiségben előállított növényi olaj![1] Mivel a globális pálmaolaj-termelés 85%-át Indonézia és Malájzia adja, és ez az iparág manapság 4,5 millió embernek biztosít megélhetést ezekben az országokban; meglévő esőerdőket írtanak ki (napi kb. 20 hektárt) és új pálmaolaj ültetvényeket telepítenek annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a növekvő igénnyel.

Ez azonban a biodiverzitást és a fajok ezreit sodorta a kihalás szélére (pl. orángután, borneói törpeelefánt, szumátrai orrszarvú, stb.).  A termőterületek megtisztítása kövekeztében kialakult erdőtüzek pedig a nagy ipari országok teljes éves emissziójával vetekedő széndioxid-kibocsátást jelentenek.

További probléma a pálmaolajjal Európa szempontjából, hogy több ezer kilométerről szállítják ide, ami szintén nagy környezetterheléssel jár, szemben azokkal a növényi olajokkal (repce, napraforgó, stb.), amiket nálunk is meg lehet termelni.

Újrafelhasználható üvegflakonokat és tégelyeket használunk

Krémeinket műanyag tárolók helyett üvegekbe töltöttük. Ezt azért is fontosnak tartjuk, mert így a műanyagban található káros anyagok (pl. formaldehid) krémbe oldódása sem történhet meg, teljesen megkímélve így a bőrödet. Itt írtunk a hasonló veszélyekről részletesen.

Miután elfogyott a nálunk vásárolt termék tartalma, az üveg további felhasználására számos lehetőség közül választhatsz, például:

  • Utántöltheted bármilyen folyékony állagú termékkel (pl. folyékony szappan) és tovább használhatod.
  • Ha jó a kézügyességed, gyönyörű dísztárgyat készíthetsz belőle, akár ajándékba is.
  • Amennyiben postán vagy személyesen visszajuttatod a címünkre (itt találod), következő vásárlásodhoz kapsz egy 10%-os kedvezményt biztosító kuponkódot.

Nincs extra papírdoboz

Termékeinket a közvetlen tárolásukra szolgáló üvegen kívül nem látjuk el további papírcsomagolással, hiszen vitathatatlan, hogy a legkörnyezetbarátabb csomagolás az, ha nincs is. Dobozt, csak a házhozszállításhoz használunk (lásd következő pont), azt ugyanis nem tudjuk elkerülni. Éppen ezért azonban biztosítunk Nektek személyes átvételi lehetőséget is itt.

Házhozszállításhoz újrahasznosított kartondobozba csomagolunk

Amennyiben házhozszállítást választasz, az általad egy időben megrendelt termékeket egy újrahasznosított papírból készült, gazdaságos méretű kartondobozba helyezzük.

100%-ban lebomló és újrahasznosított töltőanyagot veszünk igénybe

Az üvegek megóvása érdekében a hézagok kitöltésére biológiailag lebomló töltőanyagot, fagyapotot használunk; műanyag légpárnás tasak, vagy polisztirol darabok helyett. Emellett gyűjtjük a használhatatlan kartondobozokat, és kartonvágó géppel azokat is térkitöltővé alakítjuk. Az általatok visszaküldött csomagolóanyagot is újrahasználjuk. Tegyetek így Ti is a miénkkel!

Környezetbarát partnerek kiválasztása

Beszállítóink, együttműködő partnereink kiválasztásánál a "zölden" gondolkodó partnereket részesítjük előnyben, még ha az valamennyi többletköltséget jelent is számunkra. Erre hajlandóak vagyunk pénzt áldozni, mert hiszünk benne, hogy hosszú távon megtérül. Ha nem nekünk, az unokáinknak.